Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2015

Buiten sneeuwt het en het voorjaar lijkt nog ver weg. Na al het kerstgeweld en de oliebollenvetrollen, verlang ik naar de lente en kan ik niet wachten om de eerste sla te planten. Hoewel het nog een beetje vriest en een pan boerenkool niet misstaat, heb ik al zin in geroosterde vis, salades, watermeloen en lange zwoele avonden. Even wachten nog maar. 

Wij zijn al wel noodgedwongen aan het zoeken naar onze vakantiebestemming. Linde is leerplichtig en dan moet je in het hoogseizoen een plek zien te bemachtigen tussen al die andere vakantiegangers. Valt niet mee en laaiend duur. Het eerste ei is al gelegd: we staan 10 dagen op camping La Prade via Greencamp, een bedrijf dat daar mooie tenten verhuurd. Vorig jaar ook gedaan en goed bevallen: je hoeft geen tent op te zetten en niet al die zooi mee te slepen, maar je hebt toch het campinggevoel.

Vandaag eten we melanzane parmigiane omdat het zo lekker is en het al een beetje zon en warmte brengt.

 

 

 

 

Nieuwsbrief augustus

De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van de noeste arbeid van het schildersgilde. Ik heb daarom weinig aandacht kunnen besteden aan het bijhouden van Mannaggia, waarvoor excuses. 

Het opzetten van een website is peanuts vergeleken bij het structureel bijhouden van de site! Hopelijk vind u de komende tijd toch uw weg weer naar de recepten.

Met de sancties als gevolg van het conflict met Rusland voor de boeg, zullen wij ons moeten realiseren dat niets meer vanzelfsprekend is in deze roerige wereld. Het belang van het afnemen van Hollandse producten krijgt -als positief gevolg hiervan- een nieuwe impuls. En dat stemt weer positief! De huidige appel - en perenprotesten onderschrijven ook het belang van het consumeren van lokale producten. We steunen niet alleen de getroffen tuinders en telers maar helpen ook de nederlandse economie vooruit. Ik heb al eerder geschreven dat u bij de inkoop van voedsel kritisch moet zijn en ik  kan het niet laten om u hierover weer aan te spreken. Het genoegen van zelf telen kan ik ook niet genoeg onder uw aandacht brengen. In onze tuin staan vanaf maart al kroppen sla, broccoli, bospeen, blauwe bessen, aardbeien, paprika's, kruiden en spruiten. De opbrengst is groot en ons klimaat is perfect voor eigen teelt.

Blijf ook letten op verkwisting van voedsel en gun kippen, varkens en koeien een goed leven door minder en diervriendelijk in te kopen. Voor vis geldt: duurzame visserij .

 

Giorg'io , 9 augustus 2014

 

Mei 2014  

Een maand onderweg!

Begin april ben ik begonnen met Mannaggia.nl en er is leuk door u op gereageerd. Hier en daar zeer bruikbare feedback en ook de recepten komen voorzichtig binnen.

Mannaggia.nl is inmiddels een geregistreerd domein, waardoor u rechtstreeks vanaf de contactpagina kunt mailen. Het mailadres is info@mannaggia.nl.

 

Receptuur

Ik probeer zoveel mogelijk variatie aan te brengen in de recepten. Makkelijk, moeilijk, slowfood, fastfood enzovoorts. Als u speciale verzoeken heeft of aan- of opmerkingen, dan meteen mailen s.v.p.!

 

Nieuwsflits

Kijk even naar de Nieuwsflits: hierin staan actuele boodschappen en af en toe een evenement vermeld. 

 

Muziek

Boven het Recept van de Dag staat nu een illustratie. Als u hierop klikt, wordt u verdergeleid naar Youtube en hoort u een -bij het gerecht passend- muziekje.

 

Porca Miseria

Het ontbreekt mij momenteel aan tijd om een behoorlijke start te maken met deze rubriek. Het eerste recept staat al wel vermeld.

 

Redactioneel

Als u zich stoort aan stijl- of spelfouten (of op andere wijze uw ongenoegen over iets kenbaar wilt maken), dan graag uw mail naar info@mannaggia.nl.

 

Volgende nieuwsbrief: juni 2014

 

Giorg'io