Gast van de week

La Mama van restaurant Les Cailloux

 

Afgelopen juni zijn Laura en ik naar Parijs geweest om even een weekend tot elkaar te komen zonder werk en kind. Op de laatste dag hebben wij deze fijne trip afgesloten met een geweldige lunch in de wijk La Butte aux Cailles. De wijk zelf ademt nog steeds de sfeer van het authentieke Parijs en is de moeite waard om te bezoeken.

De afgebeelde mevrouw ontving ons op z'n italiaans: warm en chaotisch. We hebben er heerlijke verse pasta gegeten en als dessert een ongekend fluwelen Tiramisu.

 

Tiramisu voor 8 personen

Ingrediƫnten

6 vrije uitloopeieren gesplitst, 120 gram suiker, 500 gram Mascarpone, 3 koppen sterke koffie, 2 el (bruine) rum, cacaopoeder, lange vingers en een snuf zout

Bereiding

Klop de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig met de garde. Spatel de Mascarpone er doorheen.  Klop in een andere kom de eiwitten met een snuf zout stijf en voeg halverwege de rest van de suiker toe. Spatel (of "vouw") de eiwitten voorzichtig door het Mascarponemengsel. Bekleed een vierkante of rechthoekige schaal met lange vingers en bedruip met het koffie-rummengsel. Bedek met een deel van het mengsel en bedek die laag weer met lange vingers die u weer bedruipt. Enzovoorts! Eindig met een laag Mascarponemengsel en zet 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder vlak voor het serveren en schenk er een glas Moscato d'Asti bij. Alcoholvrij? Laat de rum weg!

 

Invitato culinario della settimane